ΜΟΤΣΑΡΤ: ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικής με τίτλο «Μότσαρτ: ένας μικρός μεγάλος συνθέτης» που επιμελείται και παρουσιάζει η μουσικοπαιδαγωγός Μαρίνα Γύρα επισκέπτεται τα σχολεία και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από έναν ευχάριστο, πρωτότυπο και βιωματικό τρόπο. Το ταξίδι έχει ως πρωταγωνιστή τον διάσημο και πολυαγαπημένο συνθέτη Wolfgang Amadeus Mozart και ξεκινά με μια διαδραστική αφήγηση της ζωής του, η οποία χωρίζεται σε 3 ενότητες: την παιδική του ηλικία, την περίοδο των ταξιδιών του, τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κάνουμε συχνές στάσεις σε κάθε σταθμό της ζωής του, οι οποίες περιλαμβάνουν βιωματικές δράσεις με στόχο την ενεργή ακρόαση και συμμετοχή των παιδιών:

  • βιντεοπροβολές και εικόνες με στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του Μότσαρτ.
  • συμμετοχή των παιδιών σε πρωτότυπα τραγούδια με αφορμή γνωστές μελωδίες του.
  • ομαδικές μουσικοκινητικές δράσεις και σωματικά παιχνίδια πάνω σε ιστορίες βγαλμένες από διάσημα έργα του.
  • δημιουργικό παιχνίδι με μιμήσεις και δραματοποιήσεις βασισμένες σε αγαπημένες του συνήθειες.
  • δημιουργικές ακροάσεις σε επιλεγμένα συμφωνικά κομάτια του Μότσαρτ με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, μέσω των οποίων γνωρίζουν τα μουσικά όργανα της ορχήστρας και τα βασικά στοιχεία της μουσικής.

Στο τέλος του προγράμματος κάθε τάξη θα παραλάβει ένα πακέτο με υλικό ανατροφοδότησης με παιχνίδια, κουίζ, σταυρόλεξα και προτάσεις δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα διαρκεί 1 ώρα για τις τάξεις του νηπιαγωγείου και 2 διδακτικές ώρες για τις τάξεις του δημοτικού (α’, β’ και γ’ τάξη). Η διεξαγωγή γίνεται στον χώρο του σχολείου σε αίθουσα χωρητικότητας 20-30 μαθητών και με δυνατότητα προβολής με προτζέκτορα.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/μαθητή

Επιμέλεια-παρουσίαση: Μαρίνα Γύρα

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
τηλ. 6977406272, email: braptis@toniko.gr

Διαβάστε περισσότερα: Ενημερωτικό φυλλάδιο